
Strategisk planering, byggnation och förvaltning av kvalitativa boendemiljöer som möter nya krav och behov.
Delta på distans
7-8 april
Bristen på kvalitativa och hållbara särskilda boenden och trygghetsbostäder för äldre är en av samhällets viktigaste frågor!
Samhällsförändringar och demografisk utveckling ställer nya krav på hur vi bedömer behoven, bygger och förvaltar olika former av boendemiljöer. Det krävs strategiska arbetssätt för att säkra ett utbud av boenden som matchar efterfrågan. Samtidigt måste de boendemiljöer som skapas uppfylla lagstiftningens och myndigheternas krav och stötta dagens personcentrerade omsorg.
Under konferensen får du värdefulla erfarenheter och kunskaper kring olika målgruppers behov, lokal- och boendemarknadens utveckling, partnerskap vid byggande, effektivt byggande och hur du bedriver förstudie och kravställer inför om- och nybyggnationsprojekt. Konferensen erbjuder goda exempel på utveckling av särskilda boenden och trygghetsbostäder.
Välkommen till årets mötesplats för du som arbetar med planering och byggnation av boende för äldre!
Ta chansen att delta hela teamet!
Välkomna!
Vi samarbetar med följande hotell där du får rabatt på boendet om du anger våra koder vid bokning.
Bryggargatan 12
Tfn +46850621400
Ange kod: Ability
Hazeliusbacken 20
Tfn +46850254140
Ange kod: ABILITY
Nybrogatan 53
Tfn +46850733000
Ange kod: Ability Partner
Tfn +46851751700
Ange kod: D000028081
Detta är priset innan eventuella rabatter.
Anmäl fler än 2 personer från samma organisation samtidigt så betalar person 3, 4, 5 osv endast 5990 kr per person.
I konferenspriset ingår dokumentation och att du kan ta del av streamat material i 30 dagar efteråt.
För dig som deltar på plats tillkommer 1000 kr. Då ingår frukost, fika och lunch under konferensen.
Monica Berglund
VD och grundare
Banga Akademi
Monica har 45 års erfarenhet inom äldreomsorgen i roller som vårdbiträde, undersköterska, sjuksköterska och chef på olika nivåer. I 30 år var hon direktör på Tre Stiftelser i Göteborg, som hade 350-400 platser på äldreboenden. Hon har genomfört stora projekt i form av ny- och ombyggnationer, verksamhets- och personalutveckling med ekonomin i balans. Målet för Monicas arbete har alltid varit samma, att skapa en värdebaserad verksamhet där människan får fortsätta leva hela livet ut, långt från traditionella äldreboenden där institutionens regler råder. Hennes fokus har varit större än den egna verksamheten där hon anser att det krävs ett skifte i hela den svenska äldreomsorgen, varför hon fortsätter att bidra i den riktningen i eget företag Banga Akademi. Monica är en uppskattad och inspirerande föreläsare, moderator och författare.
Erik Törnblom
Sektionschef
SKR
Erik Törnblom är sektionschef för Ekonomisk analys på Sveriges Kommuner och Regioner (SKR). Erik är nationalekonom och finansanalytiker med erfarenhet av analyser av kommunal ekonomi med fokus på investeringar och skuldutveckling.
Beata Terzis
Sakkunnig inom kognition
Kungsholmens stadsdelsförvaltning
Beata Terzis är leg. psykolog och disputerade vid Karolinska Institutet inom området kognitiva sjukdomar. Hon har en mångårig erfarenhet av forskning och kliniskt arbete inom området. Hon är en uppskattad föreläsare inom fältet. Idag arbetar Beata som sakkunnig inom kognition på Kungsholmens stadsdelsförvaltning där hon utbildar personal i kognition och även ansvarar för anpassning av den fysiska miljön på vård -och omsorgsboenden.
Peter Ceder
Äldreomsorgschef
stiftelsen Stockholms Sjukhem
På bara två år har Stockholms Sjukhem gått från ett äldreboende på Kungsholmen till att driva sex äldreboenden i egen regi – från nybyggda Nyckelharpan och Mosaiken, till förvärv av Näsby Slottspark och Graninge Strand, och nu senast öppnandet av Poesin i Nacka. Peter Ceder, äldreomsorgschef Stockholms Sjukhem delar med sig av utmaningar och framgångsfaktorer bakom expansionen. Stockholms Sjukhem är en idéburen stiftelse som sedan 1867 har skapat trygghet och kvalitet inom vård och omsorg. Med visionen att ersätta saknaden av ett gott hem driver organisationen idag flera sjukhus och äldreboenden i Stockholms län.
Kristoffer Andersson
Utvecklingschef
Samfori fastigheter
Kristoffer Andersson är projektutvecklingschef och medgrundare av Samfori Fastigheter, där fokus ligger på att utveckla innovativa samhällsfastigheter med hög kvalitet och välfärdsteknologi. Med över ett decennium av erfarenhet inom projektutveckling och ledarskap har Kristoffer tidigare haft nyckelroller på företag som Odalen Fastigheter, Humana och Attendo, där han arbetat med särskilda boenden och samhällsfastigheter. Kristoffer brinner för att skapa hållbara och funktionella miljöer i nära samverkan med hyresgäster och kommuner.
Erik Hedlund
Kommunchef
Nordanstigs Kommun
Erik Hedlund är kommunchef i Nordanstigs kommun sedan 2020 och har över två decennier av erfarenhet som ledare inom både offentlig och privat sektor. Hans karriär inkluderar nyckelroller som trafikchef, chef för olycksförebyggande och krishantering vid Medelpads Räddningstjänst samt rådgivare och chef inom banksektorn. Erik kombinerar strategiskt ledarskap med erfarenhet från Försvarsmakten där han är reservofficer i Marinen.
Kjell-Ove Sethson
VD
Fristadbostäder AB
I föreläsningen möter du Kjell-Ove Sethson, VD, Fristadbostäder AB. Kjell-Ove föreläser tillsammans med Magnus Almung, arkitekt på Tengbom. Föreläsningen presenterar ett spännande praktikfall om Prästhöjdens trygghetsboende. Projektet är ett exempel på ett lyckat projekt som kännetecknas av det goda samarbetet mellan Arkitekt och Byggherre kring utformning som håller över tid och för god förvaltning med väl valda material och genomtänkta detaljer. Prästhöjdens trygghetsboende vann utmärkelsen "Allmännyttans bästa bygge 2024".
Magnus Almung
Arkitekt
Tengbom
I föreläsningen möter du Magnus Almung, arkitekt på Tengbom. Magnus föreläser tillsammans med Kjell-Ove Sethson, VD, Fristadbostäder AB. Föreläsningen presenterar ett spännande praktikfall om Prästhöjdens trygghetsboende. Projektet är ett exempel på ett lyckat projekt som kännetecknas av det goda samarbetet mellan Arkitekt och Byggherre kring utformning som håller över tid och för god förvaltning med väl valda material och genomtänkta detaljer. Prästhöjdens trygghetsboende vann utmärkelsen "Allmännyttans bästa bygge 2024".
Anne Almqvist
Digitaliseringschef
Västerås stad
Anne Almqvist är digitaliseringschef vid vård- och omsorgsförvaltningen i Västerås stad, med över 20 års erfarenhet av strategisk utveckling inom eHälsa och digitalisering. Hon har tidigare varit eHälsokoordinator och digitaliseringsstrateg, där hon drivit fram planer och projekt som stärker vården genom digitala lösningar. Anne brinner för att skapa långsiktiga och innovativa lösningar för att möta dagens demografiska utmaningar. Hennes arbete kännetecknas av noggrannhet, beslutsamhet och en förmåga att se helheten för både verksamhet och invånare.
Matt Richardson
Forskare
Mälardalens universitet
Matt X. Richardson är seniorforskare vid Center för välfärdsförändring på MDU, med fokus på evidens, implementering och policy kopplade till hälso- och välfärdsteknik i Sverige och internationellt. Med en bakgrund som fysiologidoktor och erfarenhet från statlig förvaltning inom krisberedskap, folkhälsa och företagande, leder han projekt som analyserar effekterna av modern teknik inom äldreomsorgen. Matt är bland annat projektansvarig för uppföljningen av Västerås stads implementering av ny välfärdsteknik i 13 omsorgsboenden, där målet är att stärka både boendes trygghet och personalens förmåga att agera proaktivt. Hans arbete bidrar till en hållbar utveckling av vård- och omsorgssektorn.
Monica Berglund
VD och grundare
Banga Akademi
Monica har 45 års erfarenhet inom äldreomsorgen i roller som vårdbiträde, undersköterska, sjuksköterska och chef på olika nivåer. I 30 år var hon direktör på Tre Stiftelser i Göteborg, som hade 350-400 platser på äldreboenden. Hon har genomfört stora projekt i form av ny- och ombyggnationer, verksamhets- och personalutveckling med ekonomin i balans. Målet för Monicas arbete har alltid varit samma, att skapa en värdebaserad verksamhet där människan får fortsätta leva hela livet ut, långt från traditionella äldreboenden där institutionens regler råder. Hennes fokus har varit större än den egna verksamheten där hon anser att det krävs ett skifte i hela den svenska äldreomsorgen, varför hon fortsätter att bidra i den riktningen i eget företag Banga Akademi. Monica är en uppskattad och inspirerande föreläsare, moderator och författare.
Madeleine Liljegren
Doktorand vårdvetenskap och arkitektur
Göteborgs universitet
I föreläsningen möter du Madeleine Liljegren som är fysioterapeut, specialist i äldres hälsa och som har en masterexamen i landskapsarkitektur. Hon arbetar som doktorand vid Göteborgs universitet samt Chalmers i ett tvärvetenskapligt forskningsprojekt som handlar om utemiljöer vid särskilda boenden för äldre och personal. Madeleine Liljegren har erfarenhet av miljöer vid särskilda boenden från arbete i kommunal hälso- och sjukvård samt från planering av dess inne- och utemiljö i samband med nybyggnation. Till konferensen förbereder hon en föreläsning som fokuserar på hur du kan vara med och bidra till att äldre på särskilda boenden får sina grundläggande behov av naturkontakt och utevistelse tillgodosedda via planering av fysiska miljöer samt verksamhetsutveckling. Föreläsningens innehåll tangerar boken "Vård, omsorg och rehabilitering utomhus – teori, praktik och nya perspektiv" som gavs ut av Studentlitteratur 2022. (www.studentlitteratur.se) Både Madeleine Liljegren och Susanna Nordin är författare till flera kapitel i boken.
Susanna Nordin
Universitetslektor i omvårdnad
Högskolan i Dalarna
I föreläsningen möter du Susanna Nordin som är sjuksköterska och universitetslektor i omvårdnad vid Högskolan i Dalarna. Hon är särskilt intresserad av den fysiska miljöns utformning inom särskilda boenden och dess inverkan på äldre personer och personal. Till konferensen förbereder hon en föreläsning som fokuserar på hur du kan vara med och bidra till att äldre på särskilda boenden får sina grundläggande behov av naturkontakt och utevistelse tillgodosedda via planering av fysiska miljöer samt verksamhetsutveckling. Föreläsningens innehåll tangerar boken "Vård, omsorg och rehabilitering utomhus – teori, praktik och nya perspektiv" som gavs ut av Studentlitteratur 2022. (www.studentlitteratur.se) Både Madeleine Liljegren och Susanna Nordin är författare till flera kapitel i boken. Boken ges ut av Studentlitteratur AB (www.studentlitteratur.se)
Katarina Blåberg
Konsult och designer
Good Garden design Scandinavia AB
I föreläsningen får du träffa Anette och Katarina som startade Good Garden 2012 och har allt sedan början haft fokus på utformning och implementering av utemiljöer för hälsa och välbefinnande vid vård- och omsorgsboende. Föreläsningens innehåll tangerar boken Vård, omsorg och rehabilitering utomhus – teori, praktik och nya perspektiv som gavs ut av Studentlitteratur 2022. (www.studentlitteratur.se) Både Anette och Katarina är författare till ett av kapitlen i boken.
Anette Blåberg
Konsult och designer
Good Garden design Scandinavia AB
I föreläsningen får du träffa Anette och Katarina som startade Good Garden 2012 och har allt sedan början haft fokus på utformning och implementering av utemiljöer för hälsa och välbefinnande vid vård- och omsorgsboende. Föreläsningens innehåll tangerar boken Vård, omsorg och rehabilitering utomhus – teori, praktik och nya perspektiv som gavs ut av Studentlitteratur 2022. (www.studentlitteratur.se) Både Anette och Katarina är författare till ett av kapitlen i boken.
Åsa Kallstenius
Chefsarkitekt
Kod Arkitekter AB
Åsa Kallstenius har drivit Kod Arkitekter i 25 år. Hon är expert på bostadsarkitektur och har jobbat med alla typer av boenden, från enfamiljshus till stora flerfamiljshus, bostadsrätter och hyresrätter, gruppbostäder och äldreboenden. I många år har hon utforskat framtidens boendelösningar i Vinnovaprojektet ”Elastiska Hem”. Under föreläsningen delar Åsa med sig av erfarenheter från byggnationen av inne- och utemiljöer på "Trädgårdarna" i Täby, ett boendekoncept med särskilt boende för äldre och förskola i samma hus.
Magnus Schön
Landskapsarkitekt
Kod Arkitekter AB
Karl Frisell
Avdelningschef projekt
Micasa Fastigheter AB
I föreläsningen möter du Karl Frisell, Avdelningschef projekt och Sofie Tellberg, Miljösamordnare, båda från Micasa Fastigheter. Föreläsningen kommer ge en spännande inblick i hur digitala verktyg kan driva innovation och skapa framtidens boende för äldre. Du får höra om Micasa Fastigheters utvecklingsarbete inom digitalisering samt ta del av exempel utifrån pågående projekt.
Sofie Tellberg
Kvalitetssamordnare
Micasa Fastigheter i Stockholm AB
I föreläsningen möter du Karl Frisell, Avdelningschef projekt och Sofie Tellberg, Kvalitetssamordnare, båda från Micasa Fastigheter. Föreläsningen kommer ge en spännande inblick i hur digitala verktyg kan driva innovation och skapa framtidens boende för äldre. Du får höra om Micasa Fastigheters utvecklingsarbete inom digitalisering samt ta del av exempel utifrån pågående projekt.
Bo Jansson
Utvecklingsledare lokaler
Göteborg Stad
Bo Jansson är utvecklingsledare lokaler inom äldre- och vård- och omsorgsförvaltningen i Göteborgs stad. I sin roll fungerar Bo som den centrala beställaren för alla lokalbehov inom förvaltningen, där han ansvarar för att samordna och optimera användningen av lokaler för att stödja förvaltningens verksamhet.
Olga Folkesson
Projektledare
Göteborgs Stad
Olga Folkesson är projektledare inom Stadsfastighetsförvaltningen i Göteborgs stad. I sin roll fungerar Olga som ansvarig projektledare för beställarsidan och driver diverse projekt för nybyggnation-och ombyggnation. Hon ansvarar för att slutleveransen tillgodoser kundens behov med hjälp från konsulter och entreprenörer.
Andreas Thöje
Arkitekt SAR/MSA
Brunnberg & Forshed Arkitektkontor
Dela evenemanget i social medier